Közélet koronavírus

Az amerikai szenátus megegyezett minden idők legnagyobb segélycsomagjáról

Az amerikai felsőház képviselői megegyeztek egy kétbillió dolláros segélycsomagról, hogy ezzel segítsék az amerikai gazdaságot a koronavírus okozta válságban. Ez minden idők legnagyobb segélycsomagja az Egyesült Államokban, forintban jelenlegi árfolyamon 985 614 000 000 000, tehát majdnem százezer milliárd forintot jelentene.

A csomagot többedik próbálkozásra tudják csak elfogadni, mert a demokraták és a republikánusok nem értettek egyet abban, pontosan mire menjen a csomag nagy része, és ki irányítsa annak elosztását. Emellett a demokraták azt szerették volna, ha a cégeknek szánt pénzért cserébe azok garantálják, hogy megvédik a munkavállalók állásait.

A szenátusban ugyan többsége van a republikánusoknak, de egyrészt nem akkora, mint amekkora az elfogadáshoz szükséges, másrészt több képviselő karanténban van.

A csomag később a képviselőházhoz kerül, ahol a demokrata többségű testület is szavazhat róla. Ezzel egy probléma van: a demokraták közben a képviselőházban saját segélycsomagot nyújtottak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik