Közélet koronavírus

Koronavírus: tizedére esett vissza a BKK forgalma

A Népszavának adott interjút Varga Ivett, a BKK vezérigazgatója, aki elmondta: egyelőre nem merült fel, hogy a járványra való tekintettel leállítsák a budapesti közösségi közlekedést.

A kapacitások ütemezett csökkentésére készülünk. Amíg központilag nem rendelnek el kijárási tilalmat, addig szükségszerűnek és kötelezőnek tartjuk a közösségi közlekedés fenntartását

— mondta a lapnak Szabó Ivett, aki arról is beszélt, hogy folyamatosan mérik az utasszámot.

Már a szünidei forgalomhoz képest is nagyon jelentős az elmaradás. Az átlagos forgalom alig tíz százalékára esett vissza az utasszám. Bizonyos vonalakon üresen, 1-2 utassal közlekednek a buszok

— magyarázta. Arra a kérdésre, hogy mi a következő lépcsőfok a szünidei menetrend és a teljes leállás között, azt válaszolta:

A hétvégi menetrend további jelentős járatcsökkentést eredményez, majd igény szerint ez lépcsőzetesen csökkenthető. A hétvégéken az átlagos munkanaphoz képest 64 százalékos kapacitással üzemel a hálózat.

A beszélgetésben arra is kitértek, hogy készülnek az új Lánchíd-tenderre, alakul a dugódíj-forgatókönyv, de most minden a járványról szól.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik