Közélet koronavírus

PDSZ: rendkívüli szünetet kell elrendelni a nevelési-oktatási intézményekben

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) pénteken nyílt levélben követelte szünet elrendelését a nevelési-oktatási intézményekben.

Mint írják: a PDSZ értetlenül áll minden olyan kormányzattól származó információ előtt, amely bagatellizálni akarja a közoktatási intézmények járványokban betöltött szerepét,

hiszen nyilvánosságra hozott szakvéleményből tudjuk, hogy a fiatalok, akiknek a vírus gyakran tüneteket sem okoz, tehát nem kiszűrhetőek a betegek, komoly terjesztői lehetnek a fertőzésnek, nem beszélve arról, amíg az intézménybe jutnak a tanulók, akik aztán a nagyszámban dolgozó idős pedagógusokra is külön veszélyt jelenthetnek.

Miért zárják be mindenhol az iskolákat, csak nálunk nem?
Európa nagy részében már zárva tartanak a közoktatási intézmények. Mi szól a bezárás mellett, és mi ellene?

Hozzáteszik: amennyiben mindezek ellenére az intézkedés mégsem lépne életbe, legalább azokban az intézményekben lehetővé kellene tenni az intézmény bezárását, ahol szülő, tanuló vagy tanár érintett koronavírus tekintetében. A PDSZ kiemeli:

ha az Operatív Törzs nem reagál felvetésükre, azt fogják javasolni a szülőknek, hogy igazolják gyermekük távolmaradását. 

Koronavírus: védőruhában tiltakoznak váci középiskolások
Úgy látják: ha be kell járni, legalább megfelelő védőfelszereléssel el kellene látni őket.

Kiemelt kép: Nemes János/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik