Közélet koronavírus

Kiderült, hogy ki a negyedik magyarországi koronavírus-fertőzött

Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon, jelentették be a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön késő este. Az MTI híre szerint a beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője.  

Mindketten már a Szent László Kórházban vannak. A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Emiatt haladéktalanul megkezdődött a járványügyi vizsgálat és a kontaktkutatás is — áll a honlapon. Az új fertőzött pontos állapotáról és az esethez kapcsolódó egyéb járványügyi intézkedésekről később adnak tájékoztatást.

Az oldal esti adatai szerint 40-en vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályán.

Az új fertőzöttön kívül eddig két, Magyarországon tanuló iráni diákról, illetve egy régóta hazánkban, egészen pontosan Debrecenben élő brit állampolgárról derült ki, hogy megfertőződtek a Covid-19 vírussal. Róla részletesebben itt írtunkSzijjártó Péter külügyminiszter csütörtök este arról beszélt, hogy eddig 13 magyar állampolgár kapta el a koronavírust hat országban.

A koronavírus a légutakat támadja meg, tünetei kezdetben hasonlítanak az influenza vagy más légúti fertőzés tüneteihez.

Kiemelt kép: 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik