Közélet

A 22 éves helyettes államtitkár előbb törölte az Index kommentjét, aztán letiltotta őket

Az Index kedden „Hol bújtatják a 22 éves helyettes államtitkárt?” címmel jelentetett meg egy cikket, ami arról szólt, hogy bár Rácz Zsófia már két hónapja tölti be a fiatalság megszólításáért létrehozott helyettes államtitkári pozíciót, a hivatalos megjelenéseiről mindig csak utólag lehet értesülni, így az újságíróknak kevés lehetőségük marad arra, hogy megszólaltassák.

Rácz Zsófia nem sokkal később a Facebook-oldalán reagált a cikkre. Ebben azt írta,

azért van abban valami szép, hogy amikor a cikket jegyző újságíró Győrben szemtől szemben állt velem és megkérdeztem, hogy van-e kérdése, ott furcsa módon hirtelen egy sem jutott eszébe.

Az Index állítja, nem történt ilyen párbeszéd közte és a lap között, és egy másik cikkben részletesen leírták, mi is történt pontosan, majd a poszt alá kommentelték a linket.

A kommentet azonban rendkívül gyorsan törölték. Ezután több kommentelő is linkelte a poszt alá ugyanazt a cikket, de ezek ismételten eltűntek. Az Index szerdán reggel újra meg akarta próbálni ezt, de erre már nem is volt lehetőségük, mert letiltották őket a helyettes államtitkár oldaláról.

Hogy mennyi időre szól a bannolás, arról nincs információjuk.

Hozzáteszik ugyanakkor, úgy tűnik reggel hat után már nem törlik a cikkünket tartalmazó összes kommentet, mert jelenleg több ilyen is látható a poszt alatt.

A 22 éves helyettes államtitkár: A terrorizmus nem nagy probléma, de Oroszország kockázatot jelent
Rácz Zsófia Washingtonban fejtette ki véleményét arról, mi történik Európában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik