Közélet

Matolcsy Györgynek gyermeke született

Matolcsy György jegybankelnök élete egy gyermekkel gazdagodott tavaly friss vagyonbevallása szerint. Az már tavalyi nyilatkozatából is  kiderült, hogy oktatási anyagokat lektorál, tanfolyamokat vezet, ezekért pedig havi bruttó 750 ezer forintot kapott 2019-ben. Matolcsynak Györgynek nincs autója, az ingatlanoknál pedig csak egy balatonakarattyai házat tüntet fel. Jegybankelnöki fizetése havi 5 millió forint,

ennek ellenére nincsen semmilyen megtakarítása és ingatlant sem vásárolt.

Elsőként írtuk meg, hogy a jegybankelnök és új felesége, Matolcsy Zita egy 400 millió forintos budai villába költöztek. A konstrukció rendkívül érdekes: az ingatlant Matolcsy György fiának cége vette meg, Matolcsy György unokatestvérének bankja hitelezte, Matolcsy Györgyék pedig bérlik.

400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja
Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát.

Az is izgalmas, hogy kitől vette meg a Matolcsy-cég a méregdrága villát. A rezidencia eladóit rokoni és baráti szálak kötik a belvárosi ingatlanpanamában és a letelepedésikötvény-bizniszben is érintett üzleti körhöz.

Kiemelt kép: Bruzák Noémi/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik