Közélet

Balatonfüreden ülésezik a Fidesz-frakció

Február 12-13-án, Balatonfüreden tartják szokásos, évadnyitó kihelyezett frakcióülésüket a Fidesz országgyűlési képviselői – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lap információi szerint a tanácskozáson szó lesz arról, hogy „minden olyan törvényt felül lehetne vizsgálni, amely az emberek jogos igazságérzetét sérti”. Kiemelten foglalkoznak majd a Fidesz szerint létező „börtönbiznisz” megszüntetésével és a feltételes szabadságra bocsátás szabályainak szigorításával.

Az utóbbi időszak botrányai szintén napirendre kerülnek, például a Szeviép-ügy, amelyről a Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy „az ítéletet hozó, illetve az eljárást szignáló bírók összeférhetősége és pártatlansága is megkérdőjeleződött”.

A Fidesz a cigányok felé fordította a célkeresztet, de nem csinál belőlük migránst
Az önkormányzati választás és a klímaügyi defenzíva után keresi a kommunikációs kitörési pontot a Fidesz. Egyelőre a cigányokon és a börtönviselteken csattant az ostor, de jól látszik: a kormány olyan ügyeket keres, amelyekben az emberek igazságérzetére hivatkozva könnyen maga mellé tudja állítani a többséget.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik