Belföld

A Magyar Ügyvédi Kamara visszautasítja Orbánék támadását

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat – számolt be az Index Bánáti János kijelentéséről az elnökség egyhangú döntése után. A magyar állam nemrég felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését miközben a kormány a “nyerészkedő”, “börtönbizniszben” utazó ügyvédekre mutogat.

Az ügyvédi kamara elnöksége

aggodalommal tekint a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre. Mindez rombolja az igazságszolgáltatás tekintélyét és az állampolgárokat arra sarkallhatja, hogy jogerős hatósági, bírósági döntések végrehajtását megtagadják. A hivatásunkat érő támadások figyelmen kívül hagyják, hogy az ügyvéd joga és kötelessége az ügyfelei érdekeinek elsődlegessége alapján a jogi képviselet ellátása, adott esetben akár az állammal szemben is.

Mint írják: munkájuk során az ügyvédek természetesen kötelesek a törvényeket és a hivatás etikai szabályait betartani, amelynek megsértéséért fegyelmi felelősséggel tartoznak.

Magyar György: öngólt lőtt Orbán Viktor
Az ügyvéd szerint a kormány újabb gyűlöletkampánya merénylet a jogállam ellen.  

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik