Közélet

Mészáros és Tiborcz üzlettársa kormányzati támogatással épít tejfeldolgozó- és tejporgyárat Erdélyben

A kormány kiszervezte közel százmilliárd forintnyi, erdélyi gazdáknak és vállalkozóknak szánt magyar támogatás elosztását egy külföldön működő alapítványnak, a Pro Economica Alapítványnak, a Magyar Hang pedig megtalált egy listát 8,7 milliárd forint elosztásáról.

A cikk szerint a pénz több mint felét, összesen 4,53 milliárd forintot egy Magyarországon élő építőipari vállalkozóhoz köthető cégek nyertek el. Balázs Attila több mint két tucat vállalkozást birtokol, és ezek meglehetősen sikeresek a magyarországi közbeszerzéseken és nagyon aktívak a NER presztízsberuházásait jelentő stadionépítéseken is. A cégcsoport zászlóshajója pedig nemrég a Bayer Construct, az Appeninn Nyrt.-vel együtt megvette a balatonfüredi kikötőt.

Tiborczéké lett a balatonfüredi kikötő is
Megszerezték a Balatonfüredi Nemzetközi Vitorlásközpontot üzemeltető céget.

Balázs Attila egy korszerű tejfeldolgozó- és tejporgyárat épít, valamint egy hűtőházat, összesen 28 millió euró értékben, a felét a magyar adófizetők állják.

A Magyar Hang úgy tudja, ugyanezen a pályázaton legalább kétmilliárd forintot nyertek Lénárd Andráshoz, az Igazi Csíki Sör Manufaktúrához köthető vállalkozások, a magyar adófizetők támogatásával ugyanis két üzemet építenek a sörgyár mellé.

kiemelt kép: mti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik