Közélet

Hadházy Ákos addig foglalkozik a kispesti ügyekkel, amíg az MSZP-s polgármester le nem mond

A kispesti önkormányzat által megrendelt járdafelújításokkal foglalkozott legutóbbi Korrupcióinfóján Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő kikérte a vonatkozó adatokat a hivataltól, és a megkapott iratok Hadházyt egyszerűen elborzasztották.

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. december 16., hétfő

Mindezek szerinte azt támasztják alá, hogy

bizonyos vállalkozások alaposan túlszámláztak, az önkormányzat pedig szó nélkül fizetett.

Hadházy állítása szerint ez alkalmanként néhány millió forintot jelent, csakhogy mivel számos megbízásról van szó – ezekből több konkrét példát is említett -, így mindez már összesen több száz milliós összeget jelentenek. Hadházy saját helyszíni szemléi során végzett konkrét méréseket, amiből arra jutott, hogy a kiszámlázott méretnél jóval kisebb területeken végeztek el valódi felújítást.

Végül leszögezte: ,,pár milliócska csak a huncutság”, de rengeteg ilyen eset van, ezért a felújítások miatt feljelentést tesz. Hangsúlyozta:

addig foglalkozik a kispesti ügyekkel, míg le nem mond a polgármester, Gajda Péter.

Ha tudott a lopásról, azért, ha nem tudott, azért.

Az Indexnek azt mondta a kispesti önkormányzat: „A Hadházy Ákos képviselő úr honlapján megjelent állításokat Kispest Önkormányzata határozottan visszautasítja. Az ott leírt vádakat a következő napokban tételesen cáfolni fogjuk. Kispest Önkormányzata mindig a vonatkozó jogszabályok szigorú betartása mellett működött és működik jelenleg is. A valótlan állításokkal kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtesszük.”

Nemrég mi is foglalkoztunk gyanús, kerületeken átívelő kispesti ügyekkel.

Kerületeken átívelő Fidesz-MSZP összjáték rajzolódik ki a kispesti korrupciós botrány szálaiból
Gyanús közbeszerzések mutatnak kapcsolatot a baloldali Kispest és az akkor még fideszes vezetésű Józsefváros között. Az ügyben feltűnő cégek egy része a ferencvárosi fideszes parkolási biznisz egyik kulcsfigurájához kötődik.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik