Közélet

Németh Szilárd megkongatta a vészharangokat: Nagy a veszély, a lakosság fél

A 2015-ös válsághelyzethez hasonló a mostani illegális migrációs helyzet a magyar határon – jelentette ki a Fidesz bevándorlásellenes kabinetjének hétfői ülése után a testület elnöke.

Németh Szilárd hozzátette: november végéig több mint 125 ezren próbálták illegálisan átlépni a határon, és az elmúlt két hónapban emelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma. Arról is beszámolt, hogy többségében életerős, fiatal férfiak próbálkoznak, vagyis a terrorveszélyhelyzet továbbra is fennáll.

A kabinet ülésén a vajdasági magyarok képviselői is beszámoltak tapasztalataikról. Németh Szilárd elmondta, hogy ők is azt érzékelik: a 2015-öshöz hasonló a helyzet,

nagy a veszély, a lakosság fél.

Azt várják a magyar kormánytól, hogy tartsa fenn a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, közölte a fideszes politikus. Hozzátette: a műszaki és jogi határzárat fenn kell tartani, átjárhatatlanná kell tenni a határt, hogy a migránsok ne induljanak el ebbe az irányba.

A rendőrség megmutatta, milyen alagutakat ástak a migránsok a határon
Az ásotthalmi alagútnál 44 embert tartóztattak fel.

A viszonyítás kedvéért egyébként jelezzük, hogy a 2015-ben, valódi menekültválság idején pedig a 391 ezret is meghaladta az illegális határátlépések száma Magyarországon.

(MTI, kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik