Közélet

Valószínűleg nem lesz előválasztás Győrben az időközi előtt

Már nagyon kevés idő van, így valószínűleg nem lesz előválasztás, hanem egy közös jelölt mögé áll be az ellenzék Győrben, mondta Kunhalmi Ágnes az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start című műsorában.

Ahogy csütörtökön a 24.hu elsőként megírta, Glázer Tímea bejelentette, hogy nem indul Borkai Zsolt székéért. Az októberi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció politikusa indult Borkai ellen az ellenzék közös jelöltjeként. Borkai végül 1,5 százalékponttal legyőzte Glázert, de az eskütételét követő napon, november 8-án beadta lemondását.

Kunhalmi pénteken azt mondta, időszűke miatt nem lesz lehetőség előválasztásra, hanem közös jelölt lesz, hangsúlyozva, hogy Győrben egységesen működik az ellenzék.

Korábban az ellenzéki pártok valószínűnek tartották, hogy előválasztáson választják ki jelöltjüket az időközi polgármester-választásra.

Az MSZP-s képviselő elmondta, nagyon köszöni Glázernek a városért végzett munkáját, mert „hatalmas része van abban, hogy az ellenzék karöltve menetelt előre az önkormányzati választásokon”.

Győrben január 26-án tartják az időközi polgármester-választást.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik