Közélet

Elutasították a ferencvárosi polgármester-választás eredményét támadó beadványt

Egyhangúlag elutasította a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) Fléger Tamás, a Munkáspárt ferencvárosi jelöltjének beadványát, amiben csalásgyanús esetekre hivatkozva megtámadta a IX. kerületi polgármester-választás eredményét, írja a 444.hu.

Az NVB döntésében azzal indokolt, hogy Fléger csak újsághíreket hozott fel bizonyítékként a csalásokra, és ilyen esetekben az NVB mindig így jár el. A lap megjegyzi, hogy a munkáspárti jelölt pont olyan csalásgyanús esetek miatt támadta meg az eredményt, amiről a győztes ellenzéki Baranyi Krisztina számolt be a választás napján.

Baranyi egyébként épp a munkáspárti beadvány miatt nem foglalhatta még el a hivatalát. Múlt csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta a polgármester,

ma 16:00 órakor léptem volna hivatalba. 10 perccel a jogerőre emelkedés előtt megtámadták a polgármester-választás eredményét. Nyertek 3 napot. Ez két dolgot jelenthet. Vagy ennyire pitiáner, kisstílű a banda, vagy kell még idő, hogy eltüntessenek mindent, amiért börtönbe mehetnek. Rettegnek. Van miért.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik