Közélet

Itt az újabb lex Borkai, ez már nem megtisztelő

A korábbit nem tartotta cikinek, de akkor még fideszes volt.

Szabó Tímea korábban azt szerette volna, ha a Magyar Olimpiai Bizottság vonja meg Borkai Zsolt olimpiai életjáradékát. Most kiderült, a győri polgármester miatt a törvényt is átírná.

A Párbeszéd frakcióvezetője „Az olimpiai életjáradék erkölcstelen
magatartás miatti megvonásáról” címmel olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint a járadékot érdemtelenség miatt nemcsak a büntetett előéletű, próbára bocsátott sportolótól vennék el, hanem attól is, aki

erkölcsileg súlyosan kifogásolható magatartást tanúst, erkölcstelen életvitelt folytat.

Szabó Tímea szerint Borkai Zsolt olimpiai bajnok, polgármester – a videók, fényképek, információk alapján – súlyosan erkölcstelen, védhetetlen életmódot folytatott. Azt írta, az olimpikonoknak különösen nagy a felelősségük abban, hogy a jövő nemzedékeknek jó példát mutassanak, de Borkai viselkedése méltatlan a többi olimpikonnal szemben is, botránya révén rájuk is rossz fény vetül.

Ezek alapján Borkai Zsolt méltatlanná vált, többek között, az olimpiai járadékra.

Borkai Zsolt nem először lett névadója egy törvényjavaslatnak. Győr polgármestere korábban olyan fontos volt a Fidesznek, hogy sajtóhírek szerint miatta enyhítettek a fegyveres testületek egykori tagjainak választási indulásáról szóló alkotmányos szabályokon. Ezt akkor megtiszteltetésnek nevezte. 

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig
Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt október 15-én, bejelenti, kilép a pártból.
MTI/Krizsán Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik