Közélet csatatér 2019

Térképre rakta a Momentum a budafok-tétényi kormánypárti mutyikat

„Kíváncsi vagy melyik mutyi van hozzád a legközelebb? Szeretnéd tudni, hogy milyen zavaros ügyei voltak a fideszes városvezetésnek? Csupán egy kattintás és éled tárul az elmúlt 10 év budafok-tétényi mutyitörténelme” – ezzel kezdi Facebook-bejegyzését a Momentum XXII. kerületi elnöke, Tóth Endre. Az ellenzéki párt – amelynek jelöltje, Havasi Gábor az ellenzék közös polgármester-jelöltje – térképre tette az elmúlt tíz év visszás dolgait, ahogyan fogalmaznak, mutyijait.

Ezek között ott van az, amelyről részletesen beszámoltunk a 24.hu-n: önkormányzati vezető volt cégtársa kap milliárdos megbízást a XXII. kerülettől, a cég sikerszériája akkor indult be a kerületben, amikor az ismerős az önkormányzatnál a városfejlesztési és -üzemeltetési iroda vezetője lett öt évvel ezelőtt. A korrupció ellen küzdő civil szervezet, a Transparency International szerint is bűzlik ez az eset.

A bérlakásmutyiról megemlíti a bejegyzés, hogy Az utóbbi hetekben robbant ki a botrány, de valójában már hosszú évek óta zajlik az a gyakorlat, hogy helyi fideszes politikusok kapnak önkormányzati lakásokat. A kerület fideszes polgármestere az élettársa révén önkormányzati bérlakást használ, a helyi Fidelitas elnöke és fideszes képviselőjelöltek is így tesznek.

A térkép itt is megnézhető, a bejegyzés további részletekkel szolgál.

https://www.facebook.com/1983509825309480/photos/a.1984118908581905/2430748670585591/?type=3&theater

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik