Közélet

Borkai-ügy: győri polipról és évi 1 milliárd kilopott pénzről ír a titokzatos blogger

Újabb bejegyzés jelent az Ez az ördög ügyvédje nevű, Borkai Zsolt fideszes polgármesterről szexvideókat szivárogtató blogon. A szerző ezúttal győri polipról ír: szerinte bizonyos vállalkozók érdekei szerint jár el a győri polgármester, akinek a vállakozók pénzt osztanak vissza, a polgármesteri hivatalban pedig tettestársak segítik a korrupciós ügyeket. Hozzáteszi: a városban évek óta nem kaphat engedélyt olyan vendéglátós, akinek nincsenek összeköttetései. A szerző azonban egyik állítását sem támasztja alá dokumentumokkal.

A bejegyzésben a korábban magát ügyvédként aposztrofáló blogger úgy fogalmaz:

Valójában Borkai nem a családjára és nem a városára büszke, hanem arra, hogyan hálózták be páran az egész Győrt, hogy aztán szétlophassák. Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő 10 éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben.

De ezt sem támasztja alá semmilyen bizonyítékkal. Szóba kerül, hogy nem csak Borkainak, hanem a baráti körébe tartozó, a korábbi posztokban is említett Rákosfalvy Zoltánnak is van pilóta jogosítványa, azonban gépét letiltotta a Flightradar nevű online repülési adatbázisban, így arról kevés adat tudható. Kedden írtuk meg, hogy Borkai Zsolt közvetlen baráti köre két privát repülőgéppel is büszkélkedhet.

Két magánrepülő is van Borkai barátai birtokában
A szexbotrányba keveredő győri polgármester maga is vezette az egyik gépet, a fedélzetén az Audi vezérével és Szijjártó Péterrel.

A bejegyzés lezárása szerint még az is elképzelhető, hogy ma újabb meglepetésekkel szolgál a blog.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik