Közélet

Kácsor Zsolt és a Mérték Médiaelemző Műhely kapta a Népszabadság-díjat

Harmadik alkalommal adták át a 2016. október 8-án bezárt Népszabadság szerkesztősége által alapított díjat, amely Marabu rajzai alapján készült. Az idén először két kategóriában osztották ki az elismerést.

Az egyiket a szólásszabadságot elszántan védelmező, az eszmét következetesen képviselő közéleti személyiségek, civilek, újságírók, szervezetek kaphatják. Az elismerést a Mérték Médiaelemző Műhely kapta, amelynek képviseletében Urbán Ágnes vette át a díjat, amelyet 2017-ben a Szabad Pécs, 2018-ban a Magyar Hang nyert el.

A másikat az idén először adták át az adott évben kiemelkedő újságírói teljesítményt nyújtó, a Népszabadság legszebb hagyományainak megfelelő, kiemelkedő íráskészséggel, szociális érzékenységgel alkotó kollégának. Ezt a kitüntetést az idén a lap korábbi újságírója, Kácsor Zsolt vehette át.

Fotó: 24.hu / Sopronyi Gyula

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó, a díjakat átadó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely MártonInotai EditKelen Károly és N. Kósa Judit volt.

Az eseményen Gergely Márton korábbi főszerkesztő-helyettes bejelentette, hogy – az utóbbi évek hagyományainak megfelelően – az idén is lesz népszabis Fedél Nélkül.

Ahogyan az elmúlt években, a Népszabadsághoz köthető szerzők írnak a hajléktalanok lapjába. A terjedelem növekedésével járó költségeket a Népszabadság Egyesület, a lap korábbi munkatársai állják, de minden bevétel az otthontalanoké lesz. A szerzők ezúttal arról beszélnek az olvasóknak, mi lenne, ha egy napra ők lennének a főnökök a városban.

Kiemelt kép: 24.hu / Sopronyi Gyula

Ajánlott videó

Olvasói sztorik