Közélet

A fideszes Láng Zsolt sofőrje hivatali autóval kísérte az ellenzéki plakátok rongálását

Kevés sofőr munkaköri leírásában szerepel, hogy választási kampány idején az ellenfél, a közös ellenzéki polgármesterjelölt plakátjait kell rongálnia. Úgy tűnik, a jelenlegi polgármesteri sofőr kivétel. Azt is tudjuk, hogy honnan volt rá pénz: tőlünk, a II. kerületi polgárok adójából. Ezért különösen… felháborító, ami pár nappal ezelőtt történt: teherautóval közlekedő munkások szaggatják a plakátjainkat, amit a jelenlegi polgármester közpénzből vett autója követett, benne a közpénzből fizetett sofőrrel, aki utasításokkal látta el a munkásokat

— kezdi Facebook-bejegyzését Őrsi Gergely, második kerületi közös ellenzéki jelölt. A poszt szerint amikor rátaláltak a sofőrre, először próbálta tagadni kilétét, majd a rongálók arra sem emlékeztek, hogy került a kezükbe az a plakát, amit ők maguk szedtek le.  Sőt: a kiérkező rendőröknek először azt sem tudták megmondani, milyen cégnek és kinek a megbízásából járnak el, csak hosszas telefonálás után.

Őrsi szerint a tépkedés nemcsak a választás rendjének megsértése:

Több annál: önkormányzati alkalmazottakat kampányolásra, különösen rongálásra kötelezni súlyos törvénysértés. Aligha hiszem, hogy akár a leglelkesebb kormánypárti szavazó is szívesen fizet azért például kommunális adót, hogy ebből a jelenlegi vezetés polgármesteri sofőrjének rongálását fizesse. Meg azt a benzint és autót, amivel körbementek a kerületen, hogy leszedjék a plakátjainkat.

A közös ellenzéki jelölt feljelentést tett és anonimizálva nyilvánosságra hozta a tépkedőkről készült videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik