Belföld

Láng Zsolt trükkje: lomok helyett útfelújítással lesz tele a II. kerület a választás előtt

A kampányidőszakok furcsaságaihoz mérten is bizarr posztot osztott meg a II. kerület Facebook-oldala. A bejegyzés szerint Láng Zsolt fideszes polgármester azért tett feljelentést a kerületi rendőrkapitányságon, mert – kapaszkodjanak meg – „ismeretlenek a helyhatóság nevében kiadott hamis szórólapokon félretájékoztatták a lakosságot a kerületi lomtalanításról”.

Adódik a kérdés: milyen ördögi összeesküvő fejében születik meg az a sátáni terv, hogy lomtalanításra bírja a Rózsadombon és környékén élőket? És egyébként is: mi lehet a célja az „ismeretleneknek” azzal, hogy egy állomtalanítást reklámoznak?

Ennek kiderítése a II. kerületi rendőrök feladata lesz, azonban Láng Zsolték posztjából már kirajzolódik, hogy mi is állhat a háttérben.

Az önkormányzat múlt héten tájékoztatta a lakosságot, hogy a tervezett szeptember 14-ei dátumról decemberre csúszik a szokásos éves lomtalanítás. Erről a polgármester még korábban egyeztetett a lomtalanításokat szervező Fkf. Zrt.-vel.

A kerületi vezetés azzal indokolta, hogy a választás előtti dátumról, egy választás utáni dátumra kell csúsztatni a lomtalanítást, hogy túl sok éppen az útfelújítás.

„Az őszi hónapokban ugyanis kerületszerte nagy volumenű útépítési munkálatok folynak, a közterületek csak korlátozottan használhatók, így egy lomtalanítás a megszokottnál is több kellemetlenséget és forgalmi zavart okozna, balesetveszélyes helyzeteket teremtene” – közölte a II. kerület vezetése.

A II. kerületben valóban sok mostanság a felújítás: többek között a Margit körúton, a Pasaréti úton, és a Széna téren is zajlanak a munkálatok.

A fideszes többségű önkormányzat facebookos kiírásában arra is felszólította „a városrészben jelöltet állító pártokat és szervezeteket, hogy határolódjanak el az álhír terjesztőitől, és tegyenek meg mindent a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében”. Azaz a kerületi fideszesek azt sejtik, hogy zavarkeltő kampány folyik valamilyen ellenérdekelt fél részéről.

Őrsi Gergely, helyi ellenzéki képviselő, aki egyben polgármesterjelöltként Láng Zsolt kihívója is lesz októberben, szintén Facebookon reagált. A polgármesterjelölt azt írta, nem tudja milyen álszórólapokról van szó, de elítéli a terjesztőit, egyúttal a polgármester orra alá dörgöli egy montázzsal, hogy sokszor vannak tele a kukák a kerületben, tehát a szeméthelyzet lomtalanítás nélkül is adott olykor.

És ha már a lakosság hiteles tájékoztatását ilyen határozottan várja el az Önkormányzat, jelezném, hogy elítéljük azt a gyakorlatot, és egyáltalán nem vagyunk meggyőződve arról, hogy a kapkodva, csakis kampányszempontokat, és szalagátvágások időpontját figyelembe vevő fővárosi útfelújítások és beruházások miatt decemberre halasztott lomtalanítás biztonságosabb, mintha üzemszerűen, időben engedte volna levezényelni az önkormányzat a lomtalanítást

– írja Őrsi, hozzátéve ígéretként, hogy ha ő lenne a polgármester, akkor egész évben nyitva tartó hulladékudvart fog kialakítani a II. kerületben.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik