Közélet

Ellenzéki kampányanyagot szivárogtattak a Fidesznek Törökbálinton

A szivárogtató képviselőjelölt azt állítja, feltörték a fiókját, de feljelentés helyett inkább kilépett a szövetségből.

Kampányanyagot szivárogtatott ki a törökbálinti ellenzéki együttműködés egyik képviselőjelöltje a helyi Fidesz számára – írja a 444. Ez abból derült ki, hogy a többi ellenzéki értesítést kapott arról, hogy Kun Anna a Google Drive-on hozzáférést adott a dokumentumhoz Földvári László fideszes alpolgármesternek.

Szőke Péter független ellenzéki polgármester-jelölt – akit a Momentum, az LMP, a DK és a Jobbik támogat – és az ellenzéki pártok aktivistái számon kérték Kun Annán, hogy miért osztotta meg ellenfelükkel a belső információkat. Kun tagadta a szivárogtatást, azt állítja: feltörték a fiókját. Szőke azt kérte tőle, hogy akkor tegyen rendőrségi feljelentést, és mivel súlyos bizalmi kérdésről van szó, a feljelentésről szóló dokumentumot ossza meg velük is.

Kun erre nem válaszolt, hanem közleményben értesítette a választókat, hogy kiszáll az ellenzéki együttműködésből, mert úgy gondolja, a kampány várható stílusa összeegyeztethetetlen az értékrendjével.

A 444 kérdésére, hogy megtette-e a feljelentést, nem válaszolt, csak annyit mondott, hogy elindul a választáson a szocialisták támogatásával, noha éppen pár hete lépett át az MSZP-ből a DK-ba.

Szőke Péter a portálnak azt mondta, már korábban is gyanították, hogy szivárognak ki információk tőlük. Például amikor egy értekezletükön elhatározták, hogy közösségi finanszírozásból fognak pótolni kosárlabda-palánkokat, vagy kifestik az elhanyagolt játszótéri játékokat, hirtelen felbukkant az önkormányzat karbantartó csapata és minden munkát elvégzett előttük.

Az MSZP helyi erős embere, Szentmiklósi-Tóth Tamás már egy hónappal korábban kilépett az ellenzéki szövetségből, és bejelentette, hogy külön indulnak a választáson. Ő is a kampány várhatóan durva stílusára hivatkozott. A kilépéséről szóló nyilatkozatot a helyi Fidesz is megosztotta Facebook-oldalán, azzal a kommentárral, hogy Szentmiklósi-Tóth és „az általa képviselt törökbálinti baloldal nem fog asszisztálni egy Törökbálintra eddig nem jellemző, semmit és senkit nem tisztelő kampányban”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik