Közélet

Az evangélikus egyház kivizsgálja Donáth László ügyét

Ha szükséges, megteszik az előírt lépéseket.

Kivizsgálja a Magyarországi Evangélikus Egyház azokat a panaszokat, amelyek Donáth László lelkész magatartásával kapcsolatban érkeztek – írja a hvg.hu. Az egyház hétfői közleménye szerint a tényfeltáró vizsgálatot az északi egyházkerület elnökségéhez érkezett személyes megkeresések teszik szükségessé.

Zéró toleranciát hirdetünk: ha szükséges, meg kell tennünk az előírt egyházjogi lépéseket, nagy intenzitással kell odafigyelnünk az áldozatok hangjára, és lelkigondozói segítséget kell nyújtanunk nekik

– közölték, hozzátéve: kérik, hogy „a lehetséges áldozatok személyiségi jogainak és méltóságának védelmében (…) mások vélt vagy valós fájdalmát, traumáit ne használja fel senki eszközként politikai kommunikációs célokra”.

A hvg.hu felidézi, hogy a kormánypárti TV2 számolt be először arról, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth ellen zaklatás miatt. A kormánypárti médiumok beszámolóiban kihangsúlyozták, hogy az evangélikus lelkész, aki korábban MSZP-s parlamenti képviselő is volt, Donáth Anna momentumos EP-képviselő apja.

A BRFK jelezte, hogy névre szóló megerősítést nem közölnek, de azt elárulta, hogy feljelentés alapján június 13-án nyomozást rendeltek el szexuális kényszerítés miatt. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik