Közélet

Donáth Anna a propaganda fantáziálásának nevezi az ellene felhozott vádakat

Hétfőn több fideszes sajtótermék is arról írt, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője szexuálisan zaklatott egy diáklányt. Az eset állítólag abban a szeretetotthonban történt, ahol a politikus édesapja, Donáth László is dolgozik, akit korábban szintén zaklatással vádolt meg a kormánysajtó.

Donáth Anna hétfőn a Facebookon kategorikusan elutasította a vádakat:

Elolvasva a történetet kijelentem, hogy semmi nem igaz az ott leírt cselekményből. Bárki is vagy te, aki ezt írtad rólam, nézz a lányod vagy az édesanyád szemébe, és képzeld el, hogy róluk írnak ilyet. Képzeld el, hogy az állami propagandagép őket veszi célba. Ilyen rendszert építesz a hazug írásaiddal.

Mint írja, amikor az állítólagos zaklatás történt, nem járt a békásmegyeri otthonban, ráadásul semmi értelme nem lett volna szállodaként használnia az otthont, ahogy azt a névtelen levél írója állította, hiszen Donáthék családi háza az intézmény szomszédjában van. Ezen felül soha senkit nem bocsátottak el amiatt, amit Donáth Anna a levél írója szerint tett, már csak azért sem, mert sosem tett ilyet. A politikus szerint azért is érdekes az időzítés, mert nemrég házasodott és éppen a nászútja előtt áll.

Hozzátette:

Továbbra is a lehető legszigorúbban védi a Momentum teljes közössége a zaklatás áldozatait, ebben nem kötünk semmilyen kompromisszumot. Ugyanígy hiszünk azonban abban is, hogy a leírt szónak súlya van, azért vállalni kell a felelősséget. Ezért be fogom perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat.

Semmi nem igaz a propaganda fantáziálásábólMeglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt…

Közzétette: Donáth Anna – 2019. augusztus 12., hétfő

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik