Közélet

Több eljárás is folyik a zaklatásért feljelentett polgármester ügyében

A tyukodi anyakönyvvezető ügyvédje nem érti, miért húzódik már két éve a nyomozás.

Több bűncselekmény gyanúja is felmerült a tyukodi polgármester ügyében, akit a település anyakönyvvezetője jelentett fel zaklatásért – írja a 168 Óra.

Németh-Kiss Pálma még két éve jelentette fel a szabolcsi község vezetőjét. A csengeri rendőrőrs tavaly februárban bizonyítottság hiányában megszüntette a szeméremsértés gyanúja miatt indított eljárást, de a megyei főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását. Az ügy a fehérgyarmati kapitányságon folytatódott, itt hallgatták ki először gyanúsítottként C. Józsefet.

A lap szerint Tyukod korábbi jegyzője tanúkénti kihallgatása során mondta el, hogy a polgármester többször utasította, hogy szüntesse meg Németh-Kiss Pálma munkaviszonyát, amit ő elutasított, válaszul pedig C. József elbocsátással fenyegette. Németh-Kiss pedig arról számolt be, hogy a polgármester napi szinten fenyegette, akadályozta a munkáját, és bosszúból nem hosszabbították meg lánya munkaszerződését a helyi óvodában.

Az anyakönyvvezető azt is állítja, hogy a polgármester le akarta szorítani az útról autójával, sőt, a kocsija gumijába szöget ütöttek, lánya autóján az ékszíjat vágta el valaki, háza hátsó kertjének kapuját pedig kétszer szándékosan összetörték.

A rendőrség szerint az elhangzottak kényszerítés, hivatali visszaélés, közúti veszélyeztetés és rongálás gyanújára utaló információkat tartalmaznak, mindezeket az ügyeket elkülönítették a szeméremsértés gyanúja miatt folyó eljárástól.

Németh-Kiss Pálma ügyvédje, Helmeczy László azt mondta, el lehet különíteni ügyeket, ha nincsenek egymással összefüggésben, de ebben az esetben szerinte a hivatali visszaélések, valamint a szeméremsértés határozottan összefüggenek. Indokolatlannak tartja, hogy már két éve húzódik a nyomozás, ráadásul, mint mondta, a feljelentés óta az asszony nap mint nap atrocitásoknak van kitéve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik