Közélet

Kiakadt az ingatlanmutyin, elindul a Belvárosban a liberális politikus

Szabadai Viktor azon húzta fel magát, hogy az MSZP, a DK és a Momentum jelöltjének élettársát hírbe hozták a kerületi ingatlanmutyikkal.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke is elindul a V. kerületi polgármester-választáson – közölte Facebook-oldalán a politikus.

Indoklásként a Magyar Narancs cikkét osztotta meg, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy Tüttő Katával, az MSZP, a DK és a Momentum polgármester-jelöltjével kapcsolatban meglehetősen problémás, hogy élettársa az a Leisztinger Tamás, akinek érdekeltsége a fideszes többségű belvárosi önkormányzat döntésének köszönhetően rendkívül olcsón jutott ingatlanhoz a Belgrád rakparton.

Tüttő Kata reagált

Tüttő Kata közleményben reagált, azt írja: sejtették, hogy kiélezett verseny esetén fel fognak bukkanni még más jelöltek, a választási győzelemért folytatott politikai küzdelem része az is, hogy az esélyes jelölt támadások célpontjává válik. „Az én esetemben nem a 17 éves budapesti önkormányzati munkám, a meghozott döntéseim miatt támadnak, hanem a családom miatt” – írja.

A szocialista polgármesterjelölt egyértelművé akarja tenni, hogy gyermekei édesapjának üzleti döntéseiben nem volt semmilyen része, soha nem vett részt a Belváros vagyonát érintő döntésekben, és nem is haszonélvezője azoknak. Leisztingerrel nem áll élettársi kapcsolatban, soha nem voltak vagyonközösségben, üzleti és politikai döntéseiket egymástól függetlenül hozzák.

Szabadai azt írja, korábban azzal zsarolták, hogy ha elindul, ő lesz „az ellenzék árulója, meg a fideszbérenc, meg a ki tudja micsoda”. Az indulásával viszont „lesz kire szavazni azoknak is, akik nem kérnek a belvárosi ingatlanmutyiban érdekelt szocialistákból és csatolt részeikből”. Hangsúlyozza: „se nekem, se a családom egyetlen tagjának nincsenek üzleti érdekeltségei a Belvárosban”, „én nem azért indulok, hogy tovább fosztogassam az V. kerületet”. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Lesz kire szavazni azoknak is, akik nem kérnek a belvárosi ingatlan-mutyiban érdekelt szocialistákból és csatolt…

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. július 2., kedd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik