Közélet

Mészáros Lőrinc jobbkeze a 4iG főrészvényese

Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban — számolt be hétfői közleményében a 4iG Nyrt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további OTC ügyletekkel mindösszesen 40,2 százalékra növel. Az üzletember a jogszabályi előírások szerint, a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés értelmében Jászai Gellért a 4iG Nyrt. főrészvényese és legnagyobb befektetője. Az üzletember a Konzum PE Magántőkealaptól, illetve egyéb tőzsdén kívüli ügylettel összesen 40,2 százalékos részesedést vásárol az informatikai nagyvállalatban. A felek a két lépcsőben megvalósuló, a társaság tényleges irányítását biztosító részvénycsomag megszerzéséhez szükséges szerződéseket megkötötték.

Jászai Gellért áprilisban jelentette be, hogy távozik a Konzum és Opus Igazgatóságából. Az üzletembernek komoly szerepe volt Mészáros Lőrinc balatoni terjeszkedésében: a Hunguest Hotels, illetve a Balatontourist felvásárlásával a legnagyobb balatoni szállásadó és országosan is a legnagyobb idegenforgalmi potentát lett a felcsúti milliárdossal közösen.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik