Gazdaság

1717 százaléknyit javított eredményein Mészáros cége

2019 I. negyedévében a 4iG Nyrt. üzleti eredményessége (EBITDA) 483 millió Ft, közel 1717 százalékkal nagyobb 2018. I. negyedévi értékénél; a vállalatcsoport IFRS szerinti konszolidált értékesítési árbevétele 4,9 milliárd Ft volt a 2019 márciusi zárónapon, ami 56 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest – tette közzé a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A vállalat a tavalyi első negyedévben veszteségesen működött, idén viszont adózás után 280 millió forintos eredményt ért el, piaci kapitalizációja pedig egy év alatt közel tizenkilencszeresére növekedett, amely 2019. március 31-én már elérte a 76,3 milliárd forintot.

A 4iG-ben tavaly június elején szerzett többségi tulajdont a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus. A társaság nyert a Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Informatikai Rendszer felállítására és ötéves üzemeletetésére kiírt mintegy négymilliárd forintos közbeszerzésen is nemrégiben, egy konzorcium tagjaként, és a Szerencsejáték Zrt. is velük szerződött, 388 millió forintért. Az országos jegyrendszer elkészítésében is szerepet kaphat a 4iG.

Mészárossal összeborulva csinálná meg az országos jegyrendszert a T-Systems
17,8 milliárdos munkára startolt rá a felcsúti milliárdos cége és a Telekom leánya, amit a piaci pletykák szerint bármelyik pillanatban megkaparinthat Mészáros.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik