Belföld

Távozik a Konzumtól Mészáros Lőrinc jobb keze

Távozik a Konzum és Opus Igazgatóságából Jászai Gellért, akinek komoly szerepe volt Mészáros Lőrinc balatoni terjeszkedésében.

A Konzum távozó elnök-vezérigazgatója az évekkel ezelőtt összeomló SCD-alapítója volt. Az SCD-csoport a 2000-es évek közepén felvásárolta a Balaton meghatározó turisztikai cégeit, a Siotourt, a Zalatourt és a Balatontouristot. A cégekkel több tucat balatoni turisztikai létesítmény került az SCD-hez, zömében önmagukban kevésbé értékes kempingek, diákszállások, hotelek. Az ingatlanok egy részét eladták, míg a balatoni kempingeket külön-külön projektcégekbe szervezték, és a területeken összesen 100-150 milliárd forintos fejlesztést terveztek, üdülőfalut, apartmanházat, wellness hotelt akartak építeni a területeken. Az évtized végére azonban az SCD balatoni tervei és velük az egész cégcsoport összeomlott.

Jászai végül Mészárossal közösen megvalósította balatoni terveit:

a Hunguest Hotels, illetve a Balatontourist felvásárlásával a legnagyobb balatoni szállásadó és országosan is a legnagyobb idegenforgalmi potentát lett a felcsúti milliárdossal közösen.

Jászai április 30. után már a szintén Mészáros érdekeltségéhez tartozó 4iG Nyrt. vezérigazgatója lesz. Az informatikai nagyvállalat az elmúlt három év veszteséges működését követően a 2018-as gazdasági évet nyereséggel zárta, vagyis Mészáros kezében felvirágzott a cég, és még komolyabb jövő vár rá, nemrég már a kormánypárti Világgazdaság is arról írt, hogy a Mészáros-féle cég bejelentkezett a Magyar Telekom tulajdonában álló T-Systems-ért.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik