Közélet

Karácsony 35 fokot mért a 3-as metró orosz kocsijában

Szerinte lett volna jobb ajánlat, Budapest mégis drága, légkondi nélküli metrót kapott Tarlós Istvántól.

34,8 fok van a 3-as metró orosz szerelvényein – derül ki abból a videóból, amit Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje osztott meg Facebook-oldalán.

Az előválasztásra kampányoló Karácsony a videóban arra hívta fel a figyelmet, hogy az észt pályázó az oroszoknál kilencmilliárd forinttal olcsóbban újította volna fel a régi szovjet kocsikat, és légkondicionálót is beszerelt volna. Budapest ehelyett drága, légkondi nélküli metrót kapott Tarlós Istvántól – fűzte hozzá.

Szerinte egyébként az sem lett volna drágább a fővárosnak, ha a hármas vonalra is olyan szerelvényeket vesz, amilyenek a kettes metrón közlekednek. Ott is megmérte a hőmérsékletet: a korszerű, légkondicionált kocsikban 28,2 fok van a kinti nyári forróság közepette. (Illusztráció: MTI / Mohai Balázs)

Hőmérővel a „korszerűen felújított” 3-as metróban

A hőségriadó kellős közepén hőmérővel szálltam fel a 3-as metró felújított északi szakaszára és megmértem, mennyire forró egy ilyen drága szerelvény a nyári melegben. Eléggé… #MindenkiBudapestért #Budapest #előválasztás2019 #BudapestVeddKomolyan #KarácsonyGergelyaTöbbségEsélye

Közzétette: Karácsony Gergely – 2019. június 15., szombat

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik