Közélet

Alelnöke és két területi vezetője is kilép a Mi Hazánkból

Elégedetlenek a pártvezetéssel.

Néhány óra alatt három alapító tag lépett ki a Mi Hazánk Mozgalomból, a Facebookon jelezve, hogy csalódtak a pártvezetésben – írja a hvg.hu.

Először Orbán Imre, a párt pápai szervezetének vezetője, a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselője közölte: „nem volt jó érzés viszontlátni a Mi Hazánk Mozgalomban azokat a senkiket, akiket a Jobbikból azért szórtunk ki, mert az állandó szarrágásukkal, parttalan okoskodásukkal csak hátráltatták a munkánkat”.

Nem sokkal később Ferenczi Gábor alelnök jelentette be: szerinte a mozgalom „olyan súlyosan eltért az Alapító Nyilatkozatban vállalt útról, hogy azt már hitelesen javítani esélytelennek tartom”. Hasonlóan indokolt Bartha Barna, a ceglédi pártszervezet távozó vezetője is.

Frissítés

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke közleményében azt állítja: Ferenczi kilépéséhez egyrészt a helyi tagság többségével való, leginkább személyes jellegű konfliktusa vezetett, másrészt csalódást okozhatott számára, hogy az általa polgármesterként vezetett Devecserben 7 százalékot ért el a párt. Örültek volna, ha váratlan döntése előtt tudtak volna konzultálni akár helyi, személyes konfliktusai ügyében is – írta Toroczkai, aki szerint Ferenczinek lett volna alkalma megfogalmazni kritikáit. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik