Közélet

Budaházy szerint a Mi Hazánk a Fidesz koncepciója mentén működik

Szerinte ennél lehetne több is a párt, de az nem feltétlenül rossz, hogy közösek az érdekeik.

Budaházy György a Mi Hazánk Mozgalom kapuvári fórumán arról beszélt, hogy a pártot a Fidesz segíti, mert közösek az érdekeik. Erről videót is közöltek, amiről a Partizán közéleti vlog és a 444 is beszámolt.

A videóban elhangzik, hogy a Fidesz megint szeretne egy olyan pártot, amely a nemzeti radikális közeget összefogja, és szót tud vele érteni, erre pedig adódik a Mi Hazánk,

amit azért lássuk be, hogy a Fidesz segít, tehát ad neki médiát

– jelentette ki Budaházy.

Persze, lehet mondani, hogy neki is jó, mert a Jobbikot le kell rombolni, de azért mégiscsak ad neki, és szabad is szidni a Fideszt, mert a jobbikos szavazók nem fognak átpártolni, ha a Fideszt csak dicsérjük

– mondta, hozzátéve, hogy „ez egy kicsit a Fidesz forgatókönyve”.

Kitért arra is, hogy a Fidesznek van egy koncepciója, hogy mire kell neki egy nemzeti radikális párt, a Mi Hazánk pedig lehetne több annál, minthogy ennek a koncepciónak a mentén működik, de úgy érzi, hogy ezen nem sikerült túllépni. Az szerinte nem feltétlenül rossz, hogy a Fidesz és a Mi Hazánk érdeke közös, hiszen „miért legyenek egymás ellenségei, akik így vagy úgy, de a nemzet helyzetén szeretnének javítani”. Szerinte a társadalomnak az a része, akit ez a két párt leképez, nagyjából egy tábort alkot, csak vehemenciában különböznek.

Budaházy bevallja: a Mi Hazánk Mozgalom a Fidesz érdekeit szolgálja. "A Fidesznek van egy elképzelése, hogy neki mi kéne, és ezt a Mi Hazánk beteljesíti." Toroczkai Lászlóról tehát a legközelebbi "bajtársa" mondta el a nagy nyilvánosság előtt, hogy csicskája a Fidesznek.

Közzétette: Partizán – 2019. május 29., szerda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik