Közélet

Kúria: Rogánról lehet mondani, hogy bűnöző

A Kúria helyben hagyta az első- és másodfokú bíróság döntését, amely arról szólt, hogy Juhász Péter, az Együtt nevű párt volt elnöke összefüggésbe hozhatja-e a maffiával és mondhatja-e Rogán Antal fideszes miniszterre, hogy bűnöző — tudta meg az Index.

Jogerős: Rogánról lehet mondani, hogy bűnöző
Szerdán másodfokon is elutasította a bíróság Rogán Antal propagandaminiszter Juhász Péterrel, az Együtt elnökével szemben benyújtott keresetét.

Juhász Péter belvárosi képviselőjelölt a 2014-es választási kampányban számos olyan ügyet hozott nyilvánosságra, amelyben Rogán Antal még V. kerületi polgármesterként hozzájárult ahhoz, hogy a piaci ár alatt adjon el a kerület lakásokat, épületeket.

A lap szerint Rogán és a belvárosi önkormányzat Juhász Péter számos nyilatkozatát gyűjtötte egybe, és perelte érte a volt ellenzéki politikust. Többek között olyan kijelentéseket kifogásoltak, mint hogy Rogán Antal üzletelt Portik Tamással, hogy Rogán maffiózókkal üzletelt, továbbá hogy a Rogán-klán az egy bűnszervezet.

A bíróságnak nem a felperesek szubjektív sértettség érzéséből kell kiindulnia, hanem külső objektív szemléletmódot kell alkalmaznia – írja a Kúria. A felperesek, tehát Rogán és az önkormányzat a Kúria ítélete szerint pervesztesek lettek, ezért kötelesek az alperes Juhásznak a felülvizsgálati eljárási költséget is megfizetni.

Kiemelt kép: Pál Anna Viktória/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik