Közélet

A Rogánékat reptető cég reptette Kövér Lászlót is

Az mfor.hu a parlament nyilvános szerződéslistáján szúrta ki a Fly-Coop Kft. nevét. Mint ismert, ezt a céget választotta a Rogán házaspár, amikor úgy döntöttek, hogy helikopterrel mennek Szabó Zsófia színésznő esküvőjére. Rogán Antal először tagadta a repüést a Népszabadság újságírójának, majd kisvártatva beismerte. Állítása szerint a cég nem kapott tőlük pénzt, felesége, Rogán-Gaál Cecília cége barterrel fizette ki a luxusutazást.

Kövér László, illetve az Országgyűlés Hivatala viszont hagyományosan intézte az ellentételezést:

a nyilvános információk alapján a repülőt április 2.-a és 4.-e közötti időszakra bérelték, melyért 6,8 millió forintot fizettek.

A lap megkeresésére az Országgyűlés Hivatala közölte: Kövér nyolcfős delegáció élén 2019. április 2-4 között tett hivatalos kétoldalú látogatást Rómában az olasz parlament szenátusa elnökének meghívására. Az országgyűlési küldöttség tagjaként az házelnököt elkísérte Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a magyar-olasz baráti tagozat elnöke és Selmeczi Gabriella képviselő, a magyar-olasz baráti tagozat tagja.

Kiemelt kép: Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kezet fog Rómában 2019. április 3-án.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik