Közélet

Összefogott a dunaújvárosi ellenzék: el tudjuk küldeni a Fideszt melegebb éghajlatra

Rajta Dunaújváros! néven fogott össze az ellenzék Dunaújvárosban az önkormányzati választásra — derül ki a közös jelölt, a Jobbikban politizáló Pintér Tamás országgyűlési képviselő által közzétett videóból.

Az összefogás vezetője dr. Tóth István, Dunaújváros korábbi jegyzője.

Pintér Tamás közös polgármesterjelölt sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy Dunaújváros tavaly áprilisban megüzente, hogy elege van. A dunaújvárosiak igazságérzete erős, miközben évek óta szenvednek a Fidesz népbutító hazugságaitól, lopásaitól.

Egy ilyen öntudatos város képes elküldeni a kormánypárt képviselőit melegebb éghajlatra. Mi összefogva meg is tesszük ezt idén ősszel

– mondta Pintér Tamás.

Közleményük szerint a választói akaratot figyelembe véve döntött úgy a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Párbeszéd és a Lehet Más a Politika, hogy Pintér Tamás jelenlegi országgyűlési képviselőt fogják indítani polgármesterjelöltként, hogy az őszi önkormányzati választások során egyetlen kihívója legyen a Fidesz jelöltjének.

Mint írják: az összefogás az önkormányzati képviselőjelöltekre is vonatkozik, hiszen a résztvevő pártok az összes körzetben széles társadalmi támogatottsággal bíró jelölteket állítanak azért, hogy minden körzetben egy kihívója legyen a kormánypárti jelölteknek. Hozzáteszik: továbbra is várják más ellenzéki pártok csatlakozását, annak érdekében, hogy Dunaújváros ismét egy élhető város legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik