Belföld

„Hogy a kurva életben van az, hogy nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?” – osztotta ki egy MSZP-s a Pesti Srácokat

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje, Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke és Szabó Zsolt, a Párbeszéd dunaújvárosi önkormányzati képviselője „Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak!” címmel tartottak sajtótájékoztatót a dunaújvárosi Hankook-gyárnál.

Lesz európai nyugdíj és minimálbér, vagy lufi az egész?
A magyarok több mint 70 százaléka örülne neki, sokak szerint ez mentheti meg az Európai Uniót a széteséstől. A magyar kormány viszont nem lelkesedik az ötletért.

A sajtótájékoztató egy darabig a szokványos mederben folyt, az ellenzéki politikusok arról beszéltek, hogy a külföldi multik országszerte „rabszolgaként dolgoztatják” a magyar munkavállalókat, mindezt úgy, hogy sok cég stratégiai partnere a kormánynak. Komjáthi Imre a Magyarországon alkalmazott gazdasági bevándorlókról is szólt pár szót, szerinte „lassan már a Himalája tövében dolgozó serpákat” is idehozza a magyar kormány. De mindez még semmi ahhoz képest, ami ezután történt.

A sajtótájékoztató végére befutott a kormánypárti Pesti Srácok egyik munkatársa, aki nem a magyar munkavállalókról faggatta a sajtótájékoztatót tartó politikusokat, hanem ahogy az MSZP-sek értelmezték „provokálta őket”. Komjáthi Imrében pedig eltört valami, és a mikrofonhoz lépve arról beszélt, hogy rendkívül tiszteli az újságírókat és háromig elszámolt magában, de:

Hogy a kurva életben van az, hogy az nem érdekli önöket, hogy a magyar munkavállalókkal mi van?

– kérdezte feldúltan Komjáthi, majd azt kérdezte a pesti srácokostól, hogy miért „tesznek rá”, hogy mongolokat, meg ukránokat foglalkoztatnak a gyárakban?

„Kérjenek bocsánatot a magyar munkavállalóktól, mert tojnak rájuk, mert tesznek rájuk!” – mondta Komjáthi a magyarázkodó újságírónak, azt is hozzátéve, hogy ő 33 évig dolgozott a vegyiparban, tudja mit jelent túlórázni.

A vita lecsillapodása után Jávor Benedek lépett a mikrofonhoz, és higgadtan megválaszolta a Pesti Srácok, az őszi önkormányzati választásokról szóló kérdését.

Az alábbi videóban 12.30-tól pörögnek fel az események:

Kiemelt kép: MSZP/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik