Belföld

Félmilliárdos támogatást kapott az MSZP dunaújvárosi elnökének cége

662 millió forintos támogatást nyert el Pintér Attila, az MSZP dunaújvárosi elnökének cége – írja az Átlátszó.

A Clasman Kft. mobilépületek fejlesztésére kapta a pénzt, az új mobil épületek elsősorban rendvédelmi, katasztrófavédelmi, katonai és egészségügyi célokra lehetnek alkalmasak, de akár hosszú távú lakhatást is biztosíthatnak. A cég már korábban is nyert uniós támogatást, összesen 132 millió forint értékben. Pintér a Clasman ötven százalékos tulajdonosa.

A tényfeltáró portál szerint Dunaújvárosban régóta az a szóbeszéd járja, hogy a helyi MSZP együttműködik a Fidesszel, és arra hivatkoznak egy korábbi HVG-cikk alapján, hogy Pintér Attila sógora 3 trafikkoncessziót is elnyert a helyi fideszes kötődésű emberek mellett.

Pintér 2002 óta önkormányzati képviselő Dunaújvárosban, és a testületi ülések jegyzőkönyvei szerint ő és a többi MSZP-s legtöbbször a fideszesekkel együtt szavaz minden kérdésben. 2016-ban a párt megalázó vereséget szenvedett a városban, emiatt lemondásra szólították fel Pintért. A képviselő bizalmi szavazást kért maga ellen, amelyet megnyert, így városi elnök maradt.

Az Átlátszó felhívta Pintért, aki azt mondta, hogy évek óta acélipari munkákból él és az uniós támogatásnak semmi köze ahhoz, hogy ő politikus.

Kiemelt kép: MTI /Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik