Közélet

Visszahívja delegáltját a Mi Hazánk, mert nem szavazott Czeglédy mentelmi joga ellen

Az volt a baj, hogy kizárólag jogi szempontok szerint döntött, és nem egyeztetett a párttal.

A Mi Hazánk Mozgalom visszahívja delegáltját a Nemzeti Választási Bizottságból, mert nem támogatta a testületben Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

Az NVB még múlt kedden döntött úgy, hogy a Demokratikus Koalíció EP-listáján szereplő Czeglédyt, akit költségvetési csalással gyanúsítanak, nem fosztja meg mentelmi jogától. Szombaton a Fidesz-frakció szóvivője nevesítette a testület minden ellenzéki delegáltját, hozzátéve, hogy szerinte „a bal- és jobboldal összezárt Gyurcsány emberéért”, hétfőn pedig a KDNP-frakció szóvivője nevezte felháborítónak, hogy más pártok mellett a Mi Hazánk delegáltjai „falaznak” Czeglédynek.

Ezek után hétfőn este a Mi Hazánk Mozgalom közölte, hogy a programjuk alapvető része a mentelmi jog eltörlése, ezért „nem marad következmények nélkül az, hogy a Nemzeti Választási Bizottság mozgalmunk által megbízott tagja nem támogatta a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését”.

Hozzátették: választási szakértőjük kizárólag jogi szempontokat figyelembe véve hozta meg döntését, amiről senkivel nem egyeztetett a pártból, ezért mást delegálnak a helyére. (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik