Közélet

Bűnös osztrák pénzt mostak magyar bankokban

Több mint félmillió euró legalizálásában vett részt a magyar banki alkalmazott.

Ausztriában tiltott szerencsejáték miatt nyomoznak Michael H. és társai ellen. Illegálisan üzemeltettek nyerőgépeket Ausztriában. A bűnös vagyont magyar, szlovák cégeknek utalva visszaforgatták legális vállalkozásokba, befektették vagy készpénzben felvették a tisztára mosott összegeket.

Az osztrák bűnözők a 33 éves N. Györggyel álltak kapcsolatban. A banki alkalmazott segítségével több magyar banknál nyitottak számlákat.

A férfi 582 ezer euró eltitkolásában vett részt, amiért az osztrákok fizettek neki. 

A magyar nyomozók az ausztriai akcióval egyidejűleg szerdán  több helyszínen tartottak kutatásokat. Tárgyi bizonyítékokat és a bűncselekményből származó vagyonelemeket foglaltak le, zár alá vettek egy nagy értékű autót, több bankszámlát is.

Elfogták a pénzmosással megalapozottan gyanúsítható N. Györgyöt, akit – kihallgatása után – bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Beazonosították és elfogták L. Zsoltot is, akinek a nevére több számlát is nyitottak, és aki így közreműködött a pénzmosásban. A férfi gyanúsítotti kihallgatása után szabadlábon védekezik.

A magyarországi akcióval párhuzamosan az osztrák nyomozók lefoglaltak 600 nyerőautomatát és 382 ezer eurónyi vagyont. Több embert kihallgattak gyanúsítottként tiltott szerencsejáték szervezése miatt. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala a nyomozást az osztrák rendőrökkel szorosan együttműködve folytatják. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik