Közélet

Kövér élettérről, homokozóról, felmelegedésről

Szerinte nem a Fidesznek van szüksége az Európai Néppártra, hanem fordítva.

Az Országgyűlés fideszes elnöke a Bayer show elején beszélt a Trump-Orbán-találkozóról. Kövér László azt mondta, számára felszabadító erejű az, amit Donald Trump képvisel, hogy neki Amerika az első. Szerinte lehet, hogy nem két azonos súlyú ország képviselője, de két egyenrangú, két partneri viszonyban lévő államférfi találkozott. Nem tartotta véletlennek, hogy a sajtó a találkozó után Mészáros Lőrinc esetleges amerikai kitiltásáról írt, ahogy azt sem, hogy Orbán Viktor washingtoni látogatásával egy időben az amerikai külügyből valaki fogadta Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt.

Bayer Zsolt kérdésére nem akarta kommentálni, a korrupció ellen harcot hirdetőt Manfred Weber állítólagos korrupciós ügyét. Mint mondta, azzal, hogy a bajor politikus lett az Európai Néppárt csúcsjelöltje, saját magáról állított ki bizonyítványt. Jellegtelen karakternek nevezte Webert, akinek egyre kevesebb az esélye, hogy ő lesz az Európai Bizottság elnöke, ráadásul nemcsak a személye, hanem a csúcsjelölti rendszer maga is aggályos.

A házelnök szerint most megjósolhatatlan, hogy a Fidesz marad-e az Európai Néppártban, az EP-választás után a mandátumszámok ismeretében derül ki, lesz-e akkora súlya, hogy megállítsa az EPP balracsúszását, ami azóta jellemzi, hogy Angela Merkel német kancellár lett.

Igazándiból nem nekünk van szükségünk az Európai Néppártra, hanem az Európai Néppártnak lenne szüksége az olyan típusú pártokra, mint amilyen a Fidesz, vagy akár olyan pártokra, amik most nincsenek az Európai Néppárton belül, de szívesen belépnének, mint a lengyel PiS, vagy az olasz Liga.

Néppárt helyett Salvini? Orbán még kivár
Az olasz belügyminiszter helikopterrel repült a szerb határhoz, majd sajtótájékoztatót tartott Orbánnal. Videó.

A jó és a rossz harca ez

Kövér László szerint olyan pártokra van szükség, amelyek Európa kulturális, morális, önazonossági karakterét őrzik, szeretnék, ha országuk is megtartaná a nemzeti, keresztény karaktert, ha pedig ezt a pártcsalád vezetői nem veszik észre, akkor az EPP elveszíti jelentőségét. Az Európai Néppárt 60 százalékát alig különbözteti meg ugyanis valami azoktól, aki vállalják is, hogy ők liberálisok.

Kövér László szerint az önazonosság elvesztése, a meghasonlás előbb-utóbb a halálhoz vezet politikai értelemben. A házelnök azt mondta, a normalitás küzd az abnormalitással. A kezdetek óta így van ez a világban és ő nem lát semmilyen fejlődést az emberiség történetében, vannak jobb és rosszabb korszakok.

Persze azt azért tizenöt éve ő sem gondolta volna, hogy ma már az is kérdés, valaki fiú-e vagy lány. Ma már Európában az a trend, hogy ha nem tudja szegény, akkor majd eldönti. Magyar példát hozva felidézte, a hülyeségnek már nálunk is van tere bőven, ezért tenni kellene ellene,

még mielőtt az életterünket elfoglalják.

Szerinte senki nem gondolta, hogy ide jutunk, miközben a világ hatalmas gondokkal küzd. Ezek közé sorolta a demográfiai gondokat és a klímaváltozást is, amely hat a migrációra is. Úgy vélte, ezek valós gondok, ezekre kellene megoldást találni, nem keresni egy „homokozót”, és azzal foglalkozni, hogy hány WC kell egy közintézménybe attól függően, hogy az LMBTQ éppen melyik betűnél tart.

Kiemelt kép: Youtube.com 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik