Közélet

Migránsozó kampányrendezvényen lép fel a szegedi egyetem rektora

Korábban azt kérte az egyetem munkatársaitól, hogy tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól.

Két héttel az EP-választás előtt „Háború Európáért” címmel rendez a migrációról szóló konferenciát a Fidesz központi médiaalapítványához tartozó SzegedMa nevű portál. Ezen a Szegedi Tudományegyetem rektora, Rovó László mond záróbeszédet – szúrta ki a 444.

Az már a címből sejthető, hogy tudományos igényű rendezvény helyett a kormánypártok álláspontját hirdető kampányeseményen lép fel az egyetem vezetője, de a többi szereplő névsora ezt még egyértelműbbé teszi: a moderátor Georg Spöttle lesz, aki egykor ufóészlelő volt, majd az állami média gyakran szerepeltetett biztonságpolitikai szakértője lett, mostanra pedig a Nézőpont Intézet elemzőjévé lépett elő.

A nyitóbeszédet Kiss-Rigó László megyéspüspök tartja, majd a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Pásztor István szólal fel. Őt követi Bayer Zsolt, akit nem kell bemutatni, majd Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója tart „aktuális helyzetértékelést”. A műsorba befért még Nógrádi György is, aki saját bevallása szerint tanácsadója az osztrák kormánynak és elnökségi tagja egy svéd egyetemnek, igaz, erről az osztrák kormány és az érintett egyetem nem tud.

Rovó László rektor egyébként korábban arra szólította fel az egyetem munkatársait, hogy tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól.

A szegedi egyetem rektora megfeddte oktatókat: tartózkodjanak a politikai megnyilvánulásoktól
A rektorhelyettes kijelentései miatt több tucatnyian nyílt levelet írtak. A rektor rendre int.

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik