Közélet

Negyven fotón számolt be a fideszes képviselő egy keletnémet tűzoltóautó átadásáról

Ez az IFA még láthatta Honeckert.

Örömteli eseményről adott hírt Czunyiné Dr. Bertalan Judit fideszes parlamenti képviselő: jól felszerelt tűzoltófecskendővel gazdagodott a Bábolnai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A kormánypárti politikus több mint negyven fotót tett közzé az eseményről, ezeken látható, hogy a frissen átadott tűzoltójármű egy szép piros IFA W50.

Laptársunk, a Vezess.hu három éve emlékezett meg arról, hogy a jól ismert keletnémet teherautó-típus gyártása ötven évvel azelőtt kezdődött. Egészen 1990-ig gyártották, alapkivitelben 25 literes fogyasztás mellett 70 km/órás utazósebességre képes. Mondhatni, kipróbált darab, nem úgy, mint a pár éve borsos áron beszerzett Rába-Heros járművek, amelyek súlyos hiányosságairól ebben a cikkben írtunk.

Súlyos problémák vannak a kirívóan drágán összerakott magyar tűzoltóautókkal
A katasztrófavédelem büszke a Rába-Heros tűzoltóautóra, a tűzoltók viszont utálják. Főként azért, mert rendszeresen őket veszik elő, ha a konstrukciós problémák bajt okoznak.

Múlt héten egyébként a vidékfejlesztésért felelős államtitkár, a jászkarajenői polgármester és Földi László fideszes képviselő egy 80 millió forintból megvalósult földutat adott át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik