Közélet

Tüntetők látogatták meg a fideszes képviselő fogadóóráját, de lerázta őket

Mintegy negyvenen tüntettek Ovádi Péter országgyűlési képviselő irodája előtt, miközben a fideszes politikus első veszprémi fogadóóráját tartotta, írja a veszpresszo.hu.

A fogadóóra lényege, hogy a képviselők találkozzanak a választókkal, és megpróbáljanak választ adni kérdéseikre, de Ovádi Péter esetében előzetes bejelentkezés szükséges, és még a témát is meg kell jelölni.

Így tett Fenyőházi Attila, a Vasas Szakszervezet veszprémi vezetője is, aki bejelentkezett és 12 kérdéssel készült. Ennek idejére tüntetést jelentett be Katanics Sándor, a DK önkormányzati képviselője. Körülbelül negyvenen gyűltek össze, többen transzparensekkel érkeztek.

Ovádi Péter pár percet töltött a tüntetők között, és arra kérte Katanics Sándort, mint főszervezőt, hogy gyűjtse össze a kérdéseket, aztán a fogadóóra végén lehetőségük lesz beszélni. Próbálták meggyőzni őt, hogy vitassák meg személyesen a demonstrálókkal a problémákat, de a képviselő lekoppintotta őket azzal az indokkal, hogy egyszerre ennyi emberrel nem tud beszélgetni.

Fenyőházi Attila arról számolt be a találkozó után, hogy csak az első kérdésig jutottak a tizenkettőből, a többire írásban válaszol majd a képviselő.

Guzslován Gábor, a Vasas másik veszprémi vezetője rövid beszédében kiemelte, azért tüntettek, mert úgy érzik, Ovádi Péter nem őket, nem a választók érdekeit képviseli a parlamentben.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik