Közélet

Ujhelyi ezzel a szórólappal dobatná ki a Fideszt a Néppártból

Mint korábban megírtuk, Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő Orbán Viktorról szóló szórólapokat dobott minden néppárti politikus postaládájába Brüsszelben. A politikus azért tette ezt, hogy szembesítse az Európai Néppártot (EPP) azzal, hogy hogyan politizál, és hogyan kampányol a pártcsaládba tartozó Fidesz. Az EPP-ben egyébiránt az utóbbi időben egyre többen szólalnak fel azért, hogy távozzon a Néppártból a Fidesz, ha nem változtat a retorikáján és a politikáján.

Skandináv-balti frontvonal a Néppártban: egyre többen raknák ki a Fideszt
„Világos üzenetet" kell küldeni az EPP-nek Orbán Viktor felé a konzervatív politikusok szerint.

Ujhelyi egy kétoldalas szórólapot helyezett el a 217 néppárti EP-képviselő hivatalos postaládájában. Mint a képviselő közleményéből kiderül „ennek egyik oldalán a legutóbbi hazug Juncker-Soros plakátkampány megjelenítése látható, a másik oldalon pedig egy felszólítás és emlékeztető a Néppárt politikusai felé”.

Utóbbi kapcsán az MSZP politikusa hangsúlyozta: „Manfred Weber frakcióvezető is számtalanszor beszélt arról, hogy a Fidesz – például a felsőoktatási törvény erőszakos módosításával – túlment a határon. Ehhez képest a Néppárt továbbra is sunyin tűri, hogy a CEU-t elüldözzék, a civilszervezeteket továbbra is vegzálják és megbélyegezzék, vagy hogy a kormányfő családjáig érő korrupciós ügyben a fideszes legfőbb ügyész még egy néppárti kezdeményezésű parlamenti meghallgatáson is gyáva legyen részt venni”.

Így néz ki a szórólap két oldala, amin az előbb leírtak olvashatóak angolul:

Kiemelt kép: Ujhelyi István

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik