Közélet

Ujhelyi mind a 217 néppárti politikus postaládájába levelet dobott, hogy dobják ki Orbánékat

Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő Orbán Viktorról szóló tájékoztató levelet dobott minden néppárti politikus postaládájába Brüsszelben. Mint élő bejelentkezésében elmondta, azért most teszi ezt, mert Kovács Zoltán államtitkát bejelentette, hogy a kormány újabb kampányba kezd, minden magyar állampolgár levelet kap, amelyben arról írnak, hogy a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság hogyan szervezi állítólag a nemzetközi migrációt.

Orbán levelet küld a választóknak
Ebben hívja majd fel a figyelmet az Európai Bizottság állítólagos beismerésére.

A hasonló tartalmú fideszes plakátkampány miatt egy sor konzervatív politikus kiakadt, és rendkívüli frakcióülést is összehívtak az Európai Néppártban. Négy svéd néppárti pedig kezdeményezte is a Fidesz kizárását a pártcsaládból. A plakátkampányra Frans Timmermans, a szocialisták EB-elnöknek szánt csúcsjelöltje is reagált, azt mondta, hogy a hazugságok terjesztése helyett valódi problémák megoldására is költhetné Orbán az adófizetők pénzét.

Orbán most tényleg kihúzta a gyufát a Néppártnál
Fontos német konzervatív politikusoknak is kezd elegük lenni a Fideszből.

Ujhelyi ezért mind a 217 néppárti frakcióban ülő politikus európai parlamenti postaládájába tájékoztató anyagot dobott Orbán politikájáról. Mint mondta:

Manfred Weber néppárti csúcsjelöltnek a szocialisták szavazataira is szüksége lesz, ha a Bizottság elnöke szeretne lenni, viszont ne számítson a szavazataikra, ha a választás után is a Néppárt tagja marad a Fidesz.

Kiemelt kép: MTI/Európai Parlament Multimédiás Központja/Genevieve Engel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik