Közélet

Kövér szerint fizikai erőszak is érheti a fideszeseket a parlamentben

Várhatóan törvényt módosítanak, hogy ne ismétlődhessen meg a decemberi rendbontás.

Kövér László nem tartja kizártnak, hogy fizikai erőszak éri a parlamentben a kormánypárti képviselőket – erről a hvg.hu-nak beszélt a házelnök. Általános megelőző intézkedésnek nevezte, hogy egy pár nappal ezelőtti belső utasítással magasabb szintre emelte a biztonsági intézkedések szintjét.

Az utasítás értelmében nemcsak az újságírók és a látogatók, de még az Országgyűlés Hivatalának dolgozói is csak biztonsági ellenőrzés és átvizsgálás után léphetnek be a képviselői irodaházba és az Országházba. Kövér elmondta: a botrányos december 12-i ülésnap nyomán döntöttek úgy, hogy senki ne vihessen be olyan tárgyat, amivel képviselők biztonságát vagy az ülés lefolytatását veszélyeztetheti.

„Egyes képviselők a józan eszük elvesztésében már eljutottak arra a pontra, hogy nem tudják érzékelni a jog és a jogszerűtlenség határait” – vélekedett a házelnök, aki azt mondta, a képviselőket továbbra sem ellenőrzik, de ha indokoltnak látja, ez is változhat. Megerősítette, hogy a tavaszi ülésszak során várhatóan szigorítják majd az országgyűlési törvényt, hogy a december 12-i rendbontás ne ismétlődhessen meg.

Azt Kövér szerint valószínűleg nem fogják megtiltani, hogy a képviselők élő videóközvetítést adjanak a mobiljukkal, mert mint mondta, olyan szabályokat felesleges hozni, amiket úgysem lehet betartatni. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik