Közélet
Budapest, 2018. szeptember 4.
Keresztes László Lóránt, az LMP új frakcióvezetõje (elöl) sajtótájékoztatót tart az Országgyûlés Irodaházában 2018. szeptember 4-én. Mellette Demeter Márta, Schmuck Erzsébet és Csárdi Antal frakcióvezetõ-helyettesek (b-j).
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ungár Péter cégeket, Keresztes könyveket gyűjt

Korábban a témában:

Ungár Péter tavaly ült be először az országgyűlési padsorba. Májusban leadott vagyonnyilatkozatához képest nincs nagy változás. Ahogy arról decemberben a hvg.hu cikke alapján beszámoltunk: az LMP-s politikus papíron kiszállt családi cégükből, bizalmi vagyonkezelőre ruházta át részvénycsomagját a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben, amelynek édesanyja, Schmidt Mária is tulajdonosa. Ezek a papírok már nem szerepelnek bevallásában.

Vagyonnyilatkozatában friss elem az azonnali.hu-t kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft-ben való 45 százalékos részesedése. Nem változott 90 szátalékos tulajdonosi hányada az azonnali.hu-t kiadó Azonnali Média Kft.-ben.

Ungár Péternek van egy nyolcéves Toyota Land Cruise-je, 82 millió 700 ezer forint a bankszámláján, 8,1 millió forint devizában, illetve további 106,2 millió forint egyéb számlaköveteléssel rendelkezik.

Az újonc parlamenti képviselő Keresztes László Lóránt nevén egyetlen ingatlan van, egy 895 négyzetméteres pécsi telek, amelyen egy 28 négyzetméteres gazdasági épület áll. Van két autója, egy Ford Mondeo, amelyet 2015-ben, és egy Nissan Qashqai, amelyet 2018-ban vásárolt. Mindkét jármű 10 éves. Az LMP társelnökének feleségével közös számláján 17,8 millió forint van, ezen felül lakástakarékkal is rendelkezik, ez kicsivel több mint 130 ezer forint. Feltüntetett még egy 1400 darabos könyvgyűjteményt is, amely azonban nem haladja meg a hathavi képviselői alapdíj összegét. Képviselőként 6 alkalmazottja van.

Szintén a 2018-as választásokkor került be a parlamentbe Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes, akinek semmilyen ingatlana vagy autója nincs, mindössze egy Suzuki Vitarát lízingel 2018 decembere óta. A bankszámláján 300 ezer forint van, ugyanakkor 5,4 millió forintos autóhitelt kell törlesztenie. Emellett 100 százalékban tulajdonos a Csárdi és Csárdi Kft.-ben.

Hohn Krisztina is idén jutott be a parlamentbe, Kereszteshez hasonlóan Baranya megyéből. Hohnnak Mánfán van egy 1000 négyzetméteres telken álló 170 négyzetméteres családi háza. Tavaly vásárolt egy Skoda Octaviát, más vagyontárgyat, készpénzt, megtakarítást nem tüntetett fel, van azonban egy 3,6 millió forintos hitele.

Schmuck Erzsébet önkéntes magánnyugdíjpénztári megakarítása egy év alatt 5,2 millió forintról 6,2 millió forintra nőtt, 800 ezer forintos megatakarítása viszont eltűnt.

A korábban MSZP-s, 2018-tól azonban már LMP-s képviselő Demeter Márta vagyona 2017-hez képest nem változott: egy budapesti társasházi lakás tulajdonosa, amelyet örökölt.

A frakció családtagjainak vagyonnyilatkozatai itt találhatók.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,90%
Fidesz-KDNP 52,14%
DK 16,26%
Momentum 9,92%
MSZP-P 6,68%
Jobbik 6,44%
Mi Hazánk 3,33%
Kétfarkú 2,63%
LMP 2,19%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények