Közélet

Ungár Péter cégeket, Keresztes könyveket gyűjt

Ungár Péter tavaly ült be először az országgyűlési padsorba. Májusban leadott vagyonnyilatkozatához képest nincs nagy változás. Ahogy arról decemberben a hvg.hu cikke alapján beszámoltunk: az LMP-s politikus papíron kiszállt családi cégükből, bizalmi vagyonkezelőre ruházta át részvénycsomagját a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ben, amelynek édesanyja, Schmidt Mária is tulajdonosa. Ezek a papírok már nem szerepelnek bevallásában.

Vagyonnyilatkozatában friss elem az azonnali.hu-t kiadó Kő a Mezőn Nonprofit Kft-ben való 45 százalékos részesedése. Nem változott 90 szátalékos tulajdonosi hányada az azonnali.hu-t kiadó Azonnali Média Kft.-ben.

Ungár Péternek van egy nyolcéves Toyota Land Cruise-je, 82 millió 700 ezer forint a bankszámláján, 8,1 millió forint devizában, illetve további 106,2 millió forint egyéb számlaköveteléssel rendelkezik.

Az újonc parlamenti képviselő Keresztes László Lóránt nevén egyetlen ingatlan van, egy 895 négyzetméteres pécsi telek, amelyen egy 28 négyzetméteres gazdasági épület áll. Van két autója, egy Ford Mondeo, amelyet 2015-ben, és egy Nissan Qashqai, amelyet 2018-ban vásárolt. Mindkét jármű 10 éves. Az LMP társelnökének feleségével közös számláján 17,8 millió forint van, ezen felül lakástakarékkal is rendelkezik, ez kicsivel több mint 130 ezer forint. Feltüntetett még egy 1400 darabos könyvgyűjteményt is, amely azonban nem haladja meg a hathavi képviselői alapdíj összegét. Képviselőként 6 alkalmazottja van.

Szintén a 2018-as választásokkor került be a parlamentbe Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes, akinek semmilyen ingatlana vagy autója nincs, mindössze egy Suzuki Vitarát lízingel 2018 decembere óta. A bankszámláján 300 ezer forint van, ugyanakkor 5,4 millió forintos autóhitelt kell törlesztenie. Emellett 100 százalékban tulajdonos a Csárdi és Csárdi Kft.-ben.

Hohn Krisztina is idén jutott be a parlamentbe, Kereszteshez hasonlóan Baranya megyéből. Hohnnak Mánfán van egy 1000 négyzetméteres telken álló 170 négyzetméteres családi háza. Tavaly vásárolt egy Skoda Octaviát, más vagyontárgyat, készpénzt, megtakarítást nem tüntetett fel, van azonban egy 3,6 millió forintos hitele.

Schmuck Erzsébet önkéntes magánnyugdíjpénztári megakarítása egy év alatt 5,2 millió forintról 6,2 millió forintra nőtt, 800 ezer forintos megatakarítása viszont eltűnt.

A korábban MSZP-s, 2018-tól azonban már LMP-s képviselő Demeter Márta vagyona 2017-hez képest nem változott: egy budapesti társasházi lakás tulajdonosa, amelyet örökölt.

A frakció családtagjainak vagyonnyilatkozatai itt találhatók.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik