Közélet

Előkerült az Ester­házy-örö­kös el­ra­bolt­nak hitt édes­anyja

A Kronen Zeitung információi szerint a lányánál van Magdolna Theresia Ottrubay, az Eszterházy-hagyatékot kezelő Stefan Ottrubay édesanyja. Kedden számoltunk be róla osztrák lapértesülések alapján, hogy a 88 éves asszonyt Kismartonban, a nyílt utcán rabolhatták el, azonban Herbert Kickl belügyminiszter már ekkor azt mondta, hogy valószínűleg nem klasszikus értelemben vett emberrablásról van szó.

A Kronen Zeitung úgy tudja, hogy

a Tirolban feltűnt asszony egészséges, különös eltűnése hátterében a hatalmas vagyonért marakodó örökösök viszálya áll. 

Elrabolhatták az Esterházy-hagyaték kezelőjének édesanyját
Az osztrák rendőrség nemzetközi körözést adott ki.

A svájci születésű Stefan Ottrubay a 2014-ben elhunyt Galántai Esterházy Melinda hercegné, Esterházy Pál özvegyének az unokaöccse. A hercegné volt férje halála után az ausztriai Esterházy-vagyon és a kulturális javak egyedüli örököse, aki kulturális örökséget vagyonkezelés céljából magánalapítványokba helyezte el, majd annak kezelését 2000-ben Stefanra bízta.

Az OE24 szerint az Esterházy-csoport 2017-ben 53 millió eurós forgalmat bonyolított, ami 6,4 százalékos emelkedés az előző évhez képest. A legtöbb bevétel (32,7 millió euró) erdő- és mezőgazdálkodásból folyik be, azt követi az ingatlanüzlet (7,8 millió euró). A cégcsoport 327 embert foglalkoztat, ebből 273-at teljes állásban.

Kiemelt kép: a kismartoni Esterházy-kastély, Europress/Bernhaut/DPA/dpa Picture-Alliance 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik