Közélet

Mégis hozzájut az állami támogatáshoz a Momentum és a Párbeszéd

Az Index értesülései szerint visszavonta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a Párbeszéd és a Momentum állami támogatásának blokkolását. Erről a Párbeszédet levélben már értesítették is levélben.

Néhány napja derült ki, hogy az ÁSZ kezdeményezésére befagyasztották a két párt több tízmilliós nagyságrendű állami támogatásait, mert állításuk szerint a két párt megszegte a kampánypénzek felhasználásával kapcsolatos szabályokat.

Hozzátették: az ÁSZ a Momentum és a Párbeszéd költségvetési támogatásának felfüggesztéséről szóló tájékoztatást, valamint az ellenőrzésükről szóló jelentéstervezetet észrevételezésre már korábban megküldte a pártok közhiteles nyilvántartásban szereplő székhelyére, de nem találták meg őket. A két párt állítása szerint többször is kereste az ÁSZ-t egyeztetés céljából, de nem jutottak semmire.

Most azonban az ÁSZ megerősítette az Index információját:

A Párbeszéd Magyarországért Párt és a Momentum Mozgalom – a korábbiakkal ellentétben – most már biztosítják az elérhetőségüket és a részükre megküldött hivatalos iratok átvételét a közhiteles nyilvántartásban bejegyzett székhelyükön. Ebből kifolyólag a költségvetési támogatásuk – az elérhetőség törvényben előírt biztosításának megsértése miatt – 2018. október 4-én kezdeményezett felfüggesztése a továbbiakban nem indokolt.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik