Közélet

Népszava: Felfüggesztették a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

A Magyar Államkincstár felfüggesztette két ellenzéki párt, a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását – értesült a Népszava.

Az indokról nincsenek információk. A Népszavának a Párbeszéd pártigazgatója azt mondta: a párt legutóbb tavaly októberben kapta meg a támogatását, 23 millió forintot – ez nagyjából megfelel az első negyedéves támogatás összegének, amelynek már meg kellett volna érkeznie.

Hasonló a helyzet a Momentummal is, a párt még októberben, alapítványuk pedig decemberben kapta meg a nekik járó pénzt. Idén az első negyedévben körülbelül 12 millió forint állami támogatásra számítana a Momentum, és nagyjából 21 millió forintra az alapítványuk

Más ellenzéki párt sem lehet nyugodt: a lap ugyanis úgy tudja, hogy a Jobbikot az Állami Számvevőszék újra jelentős összegre, több mint 100 millió forintra készül megbüntetni.

A Jobbik büntetéséről végleges döntés még nincs, csak egy jelentéstervezet, amelyhez a megadott határidőn belül a párt észrevételeket fűzhet. A lap emlékeztet, hogy a 2018-as parlamenti választás előtt ugyancsak a Jobbikot több mint 660 millió forintra büntették meg.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik