Közélet

Naplóval ütött meg egy gyereket Pusztaszabolcs fideszes alpolgármestere

Tavaly májusban írásbeli figyelmeztetést kapott az illetékes tankerületi központtól Tüke László aki 2015 óta Pusztaszabolcs fideszes alpolgármestere is és – egy meglehetősen furcsa cserénekköszönhetően – az egyik pályázó az iskola igazgatói posztjára. A 444.hu cikke szerint Tüke

azért kapott írásos figyelmeztetést, mert május 4-én az iskolai nagyszünetben a naplóval megütött egy ötödikes diákot. Az ütés miatt a szülők vizsgálatot kezdeményeztek. A jegyzőkönyvekből az derült ki, hogy a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki. Erről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval. Ezt Tüke is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben.

A lap szerint

Tüke nemhogy az állását nem veszített el, de pályázik iskolaigazgatónak.

A Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskolában még nyáron kellett volna öt évre igazgatót választani, de akkor ez annyira nem jött össze, hogy egyáltalán az is kérdés volt, hogy el tud-e indulni az új tanév szeptemberben az iskolában.

Nyáron ketten pályáztak a posztra: Kocsis József, aki már tíz éve vezette az intézményt és a naplós ütés miatt írásban májusban figyelmeztetett Tüke László. A szülők, a pedagógusok és az iskolai alkalmazottai többségben azt akarták, hogy Kocsis folytassa újabb öt évig, a város fideszes polgármestere, Csányi Kálmán fideszes alpolgármestere Tüke mellett állt ki.

Végül egyikük sem kapta meg az ötéves megbízást, a minisztérium úgy döntött, hogy faramuci megoldással Kocsis folytathatja, de csak egy évre. Az igazgató ezt nem fogadta el, de nemcsak ő, a helyettesei is lemondtak. Végül egy nemrég érkező pedagógus, Gódi Katalin vállalta átmeneti időre az iskola vezetését. Új pályázatot írtak ki, ezen az iskola ideiglenes vezetője, Gódi Katalin indult, a másik pályázó pedig ismét Tüke László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik