Közélet

MSZP: Ez a kormány gyűlöli és megveti a küszködő kisembert

Mindenért, ami ezután történik, Orbán Viktor a felelős – jelentette ki Tóth Bertalan.

Visszautasítja az országra ráerőszakolt, törvénytelenül elfogadott rabszolgatörvényt az MSZP választmánya – közölte a Népszava szombati tudósítása szerint Kunhalmi Ágnes, a párt választmányi elnöke. Szerinte a választók most annak lehetnek tanúi, hogyan próbálja kizárni a hatalom a parlamentáris demokráciából azt az ellenzéket, melynek képviselőit a választók küldték a Tisztelt Házba.

Bármennyi könnygázt is fújat a tüntetőkre a hatalom, bár hányszor is csapnak le a rendőrök gumibotjai, az ellenzék nem hátrál, sőt: pont ez a kormányzati erőszak kovácsolja egybe

– jelentette ki, hozzátéve: mindenkinek össze kell fogni, ha nem akar fél-, vagy akár teljes diktatúrában élni.

Tóth Bertalan pártelnök elmondta, hogy az ellenzéki pártok a héten megállapodtak, hogy minden lépésüket egyeztetik. Hogy a lehető leghatékonyabb legyen, és országossá terebélyesedjen a tiltakozás, az MSZP összes szervezetét arra kéri, hogy támogassa a szakszervezeti akciókat, vegyen részt tüntetéseken, és szervezze is a demonstrációkat.

Mindenért, ami ezután történik, Orbán Viktor a felelős

– szögezte le Tóth, hozzátéve, hogy semmilyen erőszakkal nem értenek egyet, akkor se, ha a demonstrálók követik el, akkor meg végképp nem, ha a rendőrök. Különben szerinte sem az obstrukció, sem a tüntetés nem áll arányban azzal, amit Orbán Viktor művel ezzel az országgal.

A kormány elvette a cafetériát, megfosztotta a kispénzűeket otthonaik felújításának lehetőségtől, a rabszolgatörvénnyel pedig 400 óra pluszmunkát akar ráterhelni az amúgy is túlhajtott magyar dolgozókra

– mondta, és így folytatta: ez az embertelenség annak tudható be, hogy a kormány gyűlöli, megveti a küszködő kisembert. (Fotó: Europress / AFP / Kisbenedek Attila)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik